PROGRAMIRANJE U GEJMINGU

Ispod haube svake igre i aplikacije nalazi se mnogo linija koda koje im omogućavaju da rade kako su zamišljene. Te kodove pišu programeri, a mi smo napravili mesto gde možeš da saznaš sve o tome.

ŠTA RADI PROGRAMER U GEJMING KOMPANIJI?

Đorđe Đurđević, softverski programer u Nordeusu

PRIPREMILI SMO ZA TEBE KURS ZA PROGRAMIRANJE U GEJMINGU

Na ovim linkovima možeš da saznaš više o programiranju

Ovo su samo neka od mesta koje mi preporučujemo, a na internetu ih ima još mnogo

PETLJA EDUKATIVNA PLATFORMA

Petlja je platforma sa besplatnim edukativnim materijalima za učenje računarstva i informatike koji se koriste u osnovnim i srednjim školama širom Srbije. Njihov materijal je dostupan svima koji žele da ga koriste.

SCRATCH ALAT ZA POČETNIKE U PROGRAMIRANJU

Scratch je najpoznatiji i najkorišćeniji alat za decu za učenje objektnog programiranja na svetu nastao na renomiranom MIT univerzitetu. Besplatan je za korišćenje, a na internetu postoji mnogo video uputstava i materijala kako raditi u njemu. Mnoge školice programiranja u Srbiji baziraju svoje kurseve za decu na njemu.

OBRAZOVNI SOFTVER MATEMATIČKOG FAKULTETA

Na Matematičkom fakultetu univerziteta u Beogradu pokrenuta je Radna grupa za Obrazovni softver sa ciljem da unapredi nastavu matematike i informatike kroz razvoj elektronske platforme. U okviru njihove elektronske platforme dostupno je mnogo eduaktivnih materijala za početnike u programiranju.

KANAL NA YOUTUBE-U “PROGRAMIRANJE TUTORIJALI”

Na ovom kanalu možete pronaći preko 600 besplatnih video tutorijala za mnoge programske jezike. Materijali su pravljeni da vas od početka uvedu u programski jezik i da vas nauče svim osnovnim stvarima potrebnim da u njemu radite. Ovo je samo jedan od kanala na ovoj platformi na kom možete pronaći edukativne videe za programiranje na Srpskom jeziku.

PREPORUČUJEMO TI DA POGLEDAŠ I NEKI OD OVIH VIDEA

U ovu listu smo ubacili sve videe koji su napravljeni u gejming zajednici, a da su relevantni za ovu temu.

Ne zaboravi, ako te je zainteresovalo programiranje, imaš kurs na našoj platformi, da saznaš još više!