KOLAČIĆI

Šta su kolačićI?

Kolačići su mali fajlovi koje vaš pretraživač ostavlja na vašem kompjuteru, telefonu, tabletu ili nekoj drugoj spravi koju koristite da pristupite sajtu. Oni služe da čuvaju informacije koje server očitava svaki naredni put kada posetite sajt radi poboljšanja vašeg iskustva. To su pasivni fajlovi i ne sadrže viruse ili bilo koje druge programe koji mogu naštetiti vašem računaru.

Kako koristimo kolačiće?

Koristitimo kolačiće da prikupljamo podatke kako se koristi naš sajt sa željom da ih iskoristimo i pružimo vama šta bolje iskustvo. Na primer, prikupljamo podatke koliko korisnika naš sajt ima, koje stranice su najviše posećene i gde naši korisnici napuštaju sajt.

Neki kolačići traju dok ne zatvorite pretraživač, a drugi se čuvaju duže. Maksimalan period za čuvanje je 2 godine.

Informacije koje prikupimo kroz vaše kolačiće, zajedno sa podacima ostalih korisnika, ćemo iskoristiti da kreiramo statističke preglede korišćenja našeg sajta sa ciljem da ga optimizujemo. Ne prikupljamo nikakve personalne informacije iz vaših kolačića.

Kako da sprečite stvaranje kolačića

Možete odabrati da dozvolite, blokirate ili izbrišete vaše postojeće kolačiće za pojedinačne sajtove. Uglavnom se te opcije nalaze u meniju “Podešavanja” u vašem pretraživaču. Ako adaberete da ne prihvatate stvaranje kolačića i dalje možete pristupati našem sajtu, ali nećemo moći da vam garantujemo optimalno iskustvo.

Ispod možete pronaći linkove ka objašnjenjima kako da isključite kolačiće za nekoliko najkorišćenijih pretraživača:

Microsoft Internet Explorer (Edge)
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera
Safari