GEJM ART

Vizuelna umetnost je neizostavni deo svake igre. Ona predstavlja sve on što vidimo u igri dok je igramo i tu oblast u pravljenju igara nazivamo gejm art. Na ovoj strani možete da dobijete sve potrebne informacije.

ŠTA RADI GEJM ARTIST U KOMPANIJI?

Nikola Damjanov, Lead Artist u Nordeusu

PRIPREMILI SMO ZA TEBE KURS ZA UPOZNAVANJE SA GEJM ARTOM

Ovde možeš da kreneš da učiš o gejm artu

Pored našeg kursa, predlažemo ti i da pogledaš ovih nekoliko videa.

Intro to Game Art - Vladimir Janković

Vladimir Janković iz Nordeusa provešće te kroz različite vrste disciplina koje postoje u gejm artu, kako izgleda razvojni put jedne umetnice u video igrama i daće ti savete kako možeš da se što bolje pripremiš za svoju buduću karijeru.

Intro 2 Gaming Online: Uvod u korisničko iskustvo -

Korisničko iskustvo koje jedan igrač ima dok je u vašoj igri u mnogome se oslanja na stvari koje su mu vizuelno prikazane na ekranu. Diana Koltsova i Ilija Pantelić iz Ubisofta će nam približiti tu temu, i karijerni put jednog UI artiste.

Intro 2 Gaming: Worldbuilding

Kako se stvaraju vizuelni svetovi i okruženja u igrama. Koje su to tehnike i alati koji se koriste. O ovoj temi nam priča Nikola Damjanov, artista iz Nordeusa.

Playing Narratives // Basics of Character Design

Većina igara ne bi postojala bez likova koji su nosioci priče i glavne radnje, ali ni bez svih onih sporednih likova koji upotpunju njihovo okruženje. O tome kako se dizajniraju likovi priča nam Danko Dikić iz Two Desperados studija.

PREPORUČUJEMO TI DA POGLEDAŠ I NEKI OD OVIH VIDEA

U ovu listu smo ubacili sve videe koji su napravljeni u gejming zajednici, a da su relevantni za ovu temu.

Ne zaboravi, ako te je zainteresovao gejm art, imaš kurs na našoj platformi, da saznaš još više!