Gejm lab je program koji ti daje priliku da zajedno sa svojim timom napraviš igru uz podršku mentora i eksperata iz Gejming industrije.

NAPRAVI SVOJU IGRU I
PODELI JE SA SVETOM

Iskoristi priliku da pokažeš svoju kreativnost i zajedno sa timom iz svoje škole napraviš igru u Fortnite Creative-u. Nije ti potrebno nikakvo programersko znanje, mi ćemo ti pomoći da naučiš sve što treba. Kada budete imali spremnu igru, pomoći ćemo ti da je podeliš sa svima.

SAZNAJ SVE O
GEJMING INDUSTRIJI

Kroz program ćeš imati priliku da naučiš mnogo o gejming industriji. Kako ona izgleda kod nas i u svetu, kako se prave igre, kako izgleda tim koji to radi, kako igre zarađuju novac i još mnogo drugih stvari.

UPOZNAJ SE I RADI SA LJUDIMA IZ SRPSKE GEJMING INDUSTRIJE

Organizovaćemo nekoliko prilika gde ćeš moći da se upoznaš i razgovaraš sa ljudima iz gejming industrije u Srbiji i ispitaš ih sve što te zanima. I tvoj tim će dobiti mentora iz gejming kompanije koji će vam biti podrška tokom pravljenja igre.

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Gejm lab program je namenjen učenicima 3. i 4. razreda ovih 6 škola iz Beograda: Filološke gimnazije, Tehnoart, 6. Beogradske gimnazije, ETŠ Zemun, Grafičko dizajnerske škole i Matematičke gimnazije. 

Na program se prijavljuješ kao pojedinac/ka i prvi deo programa prolazite samostalno. U drugom delu programa pomoći ćemo vam da napravite tim sa drugovima iz vaše škole i u okviru tog tima pravite igru.

Aktivnosti na programu kreću od novembra 2022. godine i traju do kraja maja 2023. Potrudili smo se da imamo na umu praznike i intezivne periode za učenje, tako da verujemo da ti program neće oduzeti previše vremena i da ćeš moći da postigneš sve svoje ostale obavez.

Imaćeš priliku da prolaziš kroz onlajn kurseve, pričaš sa ljudima iz gejming industrije, slušaš strava predavanja na teme o gejmingu, posetiš sjajnu konferenciju koju organizujemo za tebe krajem novembra, ideš na izložbe, prolaziš kroz radionice, radiš sa mentorom, dobiješ tim, upoznaš nove ljude, napraviš igru, pokažeš šta si napravio/la svojim školskim drugarima i na kraju predstaviš svoju igru široj publici u okviru Gejming nedelje koju organizujemo u maju. Sadržajnih 7 meseci zar ne? 🙂

Uvek možeš da se javiš nastavnicima u tvojoj školi koji su ti i rekli za program ili da pišeš Milošu Paunoviću, koji vodi program ispred Nordeus Fondacije, na Discord-u ili na milos.paunovic@nordeusfondacija.org.

NORDEUS FONDACIJA

Nordeus Fondacija je katalizator promena u obrazovanju sa ciljem da naša deca i društvo u celini iskoristili šansu koju nam pruža digitalna ekonomija. Verujemo da kroz udruživanje, povezivanje obrazovanja i primenjenog znanja, i korišćenje svih prednosti tehnologije možemo zajedno svakom detetu da pomognemo da otkrije svoje talente i dostigne svoj potencijal.

GEJM LAB PLATFORMA

Gejmlab platforma je mesto na kome možeš da naučiš sve o gejmingu od uspešnih ljudi i kompanija iz industrije. Ona je sastavni deo programa i glavni izvor informacija, ali možeš da je koristiš bez obzira da li si u programu ili ne.

FORTNITE CREATIVE

Verovatno znaš šta je Fortnite, zar ne? Fortnite Creative je modul originalne igre koji ima koncept otvorenog sveta i koji ti dozvoljava da praviš svoje ostrvo i igru na njemu. Mi ćemo ga koristiti da pravimo vaše igre jer ne zahteva programerske veštine, a pruža veliku kreativnu slobodu.