GEJM DIZAJN

Gejm dizajn je oblast koja se bavi kreiranjem sadržaja u igri. Sve probleme koje igrač rešava, likove koje koristi, mehanike koje mora da nauči i savlada, stvari koje sakuplja, sve to osmišljavaju gejm dizajneri. Ovde možeš da saznaš više o njima.

ŠTA RADI GEJM DIZAJNER U KOMPANIJI?

Marko Antonić, Gejm dizajner u Nordeusu

PRIPREMILI SMO ZA TEBE KURS ZA UPOZNAVANJE SA GEJM DIZAJNOM

Ovde možeš da kreneš da učiš o gejm dizajnu

Pored našeg kursa, predlažemo ti i da pogledaš ovih nekoliko videa. U ova dva videa možeš da saznaš čime se bave gejm dizajneri u jednoj gejming kompaniji. Sa čime se susreću na dnevnom nivou? Koje alate koriste u svom poslu? U prvom videu predavač je Norbert Varga iz Digital Arrow studija, dok su u drugom Uroš Kurandić i Stefan Lazarević, Junior Game dizajneri u beogradskoj kancelariji Ubisofta.

Game Design Bootcamp - Storytelling

Priče su jedan od najstarijih vidova zabave za čovečanstvo. Kao takve, one su neizostavni deo igara. U ovom videu naš predavač Ranko Trifković objasniće ti kako se kroz igre pričaju priče i koja je njihova uloga u gejmingu.

Game Design Bootcamp - Game Art

Sve ono što vidimo na ekranu dok igramo jednu igru je neizostavni deo našeg iskustva. Svaka igra ima jedinstven način na koji prikazuje priče i mehanike u njoj i u ovom videu Filip Dukić iz Ingenious Studios-a će ti ispričati kako se vizelni stil koristi u gejm dizajnu.

Game Design Bootcamp - Level Design

Dizajniranje nivoa koje igrači prelaze kroz igru je jedan od najvažniji poslova koje obavlja jedan gejm dizajner. Janko Bojović iz Ubisofta će vam ispričati sve o tome.

Ne zaboravi, ako te je zainteresovao gejm dizajn, imaš kurs na našoj platformi, da saznaš još više!